Značenje u obratnom smislu.!

Razmišljam o tome što je to ono što vidim..!?
Koja je svrha života i kako kroz život proći putevima koji nas mogu dovesti kod Gospodina. I eto čudom vidim Križ i nacrtam ga i gledam i gledam…..i gledam….kad odjednom ….BUM….! Križ, kad se zakrene u smjeru kazaljke na satu…izgleda kao mač….shvatih da po križu dobisno oružje za borbu, ali ne onako kako izgleda na prvu…

MaČ je zamišljen inače kad nas ljudi da ima svrhu ….SJEĆI…PROBADATI…ODSJECATI….U KRAJNJEM SLUČAJU OD ONOGA KOGA TRETIRAMO S MAČEM…ima za svrhu..onesposobiti, dali skroz ili djelomično..:!
Pa eto tako mi navire i misao kako kad se križamo svojom rukom, mi u biti pravimo znak mača koji od nas tjera sve ono što se boji KRIŽA,….ja neću nabrajati tko se sve boji Križa, jer nas ima dosta koji smo bježali i koji i sad bježimo od znaka križa, razumjeli ga ili ne, ali ipak bježimo na razne načine…!

KRIŽ je tu da nas podsjeti da nismo samo, da nismo bespomoćni, da nismo jadni, već baš naprotiv…dobili smo alat za sve…samo ga prilagodiš.. za namjenu koja dođe….bilo d aje molitva, bilo d aje borba, bilo da je pokazivanje pripadnosti, sve govori taj znak, ja bih ga nazvao KRIŽ-MAČ. Naš Gospodin ga je nosio i donio nam ga da nam bude na spasenje.

Od znaka križa bježi sve što nije Božije, pa zato nemojmo bježati, jer smo ipak mi Božija djeca. Uzmimo taj Mač i ponosno hodimo kroz život u znanju da nismo sami….NIKADA..!!

Print Friendly, PDF & Email