Javiti se iz dubine.!

Mnogo čemu smo svi svjedočili u svom svakodnevnom životu. To nas čini onakvima kakvi smo sada, ovog trena…razmišljajući o svojoj prošlosti i pretresajući događaje u našem životu, mnogo toga se može naučiti….Mi ljudi dosta svojih postupaka ograničavamo na priču kako je netko drugi u našoj prošlosti mnogo puta bio kriv za sve naše probleme….tako razmišljajući stavljamo sebe u drugi plan…kao da nismo krivi nikad i za ništa…

Postojanje nas uči, postojanost se rađa iz toga, ali sve to da bi bilo stvarno i iskreno, moramo sve prilike i neprilike u svojoj prošlosti pripisati sebi-isključivo, jer kako se to nešto desilo ako ja nisam bio tamo ili svojim postupcima doveo druge do toga da naprave što su napravili…pitanje je za svakog ponaosob.!

Razum govori sljedeće: nije potrebna velika doza pameti da izračunaš sljedeće:
ako radiš loše stvari sebi i drugima, ako razmišljaš loše o sebi ili drugima, ako si za sve spreman okriviti druge, ako sve što je loše nastaviš raditi…pa matematika je tu bez ustupka….sve se zbraja i dodaje…tako u konačnici sve što radimo dođe opet nama nazad, uvećano, zbrojeno i pomnoženo…nema tu nikakvih dodatnih objašnjenja, jer bi sve bilo kompliciranje….matematika je to, a njom upravlja isključivo razum.!
PRIMJER : ako neko drvo malo uzmemo i stavimo ga u zemlju, a da prije toga nismo napravili sve ono da to drvo uspije u toj zemlji, ako ga svaki dan udaramo u režemo mu njegovu koru, ako ga ne zalijevamo, ako nismo stavili gnojivo za uspješan rast….rezultat je jasan…ugiba, suši se i ostaje suho zauvijek…nitko, i nikad više neće biti isto…
Tako i čovjeka ili ženu, ako uzmeš sebi i napraviš nešto slično kao ovom drvetu…opet dolazi razumski zbroj svega i dobijemo ono što smo radili, nazad..!
nema tu puno pametovanja, jednostavno je zbroj svega što radimo na m se vraća…!!

Nismo puno puta toga svjesni iz mnogo “glupih” razloga koje smo si postavili kao da smo mi ti koji su savršeni i mi smo ti koji bi trebali drugima reći kakvi da budu..!
A opet je sve tako jednostavno:
– Imamo deset pravila…odavno zapisanih…prejednostavnih, bez puno “sitnih slova”…!
– Imamo ovu računsko-matematičku jednadžbu, koja je prejednostavna jer se uči u 1.razredu osnovne škole……

znači ako bi ove dvije stvari primjenjivali svaki dan u svome život…nebi tu bilo nikakvih nejasnoća tko je tko i što je što…!!!!!!

Print Friendly, PDF & Email