Točnost onog što je nebitno.!

Postavljajući sebi pitanje …što je to točno kada mi govorimo ili netko drugi, misli i djela nas odvedu na razna mjesta u našim srcima i pameti.! Ono čega se sjećamo da je netko rekao ili zanijekao nas često puta odvede pred mjesto gdje nekome ili nečemu mi donosimo sud i ocjenu.! Sami sebi odredimo gdje je tome mjesto, gdje to da pohranimo i kako, bez obzira dali je to ispravno ili ne.!

Put kojim se krećemo je dosta puta drugačiji od onog puta kojeg poznajemo.!

Naše saznanje o svemu potječe najčešće iz našeg sjećanja, znanja i onog što su nam rekli.!
Pa onda moramo dobro paziti kada o nečem donosimo sud…dali je to temeljeno na našem znanju, sjećanju ili ipak iz onog što su nam rekli!!!, jer možda nekom ili nečem napravimo veliku štetu.! Naše nas znanje može dosta pomoći, ali isto tako i odmoći, sjećanja su u pravilu dosta puta ispravna, ali nisu baš ključna, jer točnost našeg sjećaja je ipak upitna, jer smo nešto u nekom trenutku spoznali, a pitanje je dali je to točno ili smo mi odredili da bude točno.!
A ono što su nam rekli je poteklo iz ove dvije pretpostavke koje kao što vidimo mogu biti svakakve..! Zato jednostavno, nemojmo nikome i ničemu suditi, jer kao što kažu: “Ne sudi ljudima nisi Bog”..!

Ima jedna dosta stara, ali prava istina….a to je: BOG.!
Ljudi svoji vanjštinu dosta temelje na pogledu prema ogledalu i ona je odraz onog što mi vidimo, a ne onog što mi jesmo, jer ipak smo mi stvoreni na sliku Božju.! Bog uvijek i u svakom trenu točno zna što smo i kako smo! Pa onda:
– za dobar izgled iz vana korisiti ogledalo, ono će pokazati tvoj odraz onakvim kako ti vidiš, a ranije smo spominjali da naš sud se ipak temelji na dosta ograničenim izvorima informacija. Tako da ćeš moći odrediti:
boju, ali ne i toplinu…!
čistinu, ali ne i ljubav…!
doba dana, ali ne i postojanost….!
kvalitetu, ali ne i čvrstoću….!
pravac, ali ne i ispravnost….!
i još dosta toga izvanjskog, ali nećemu moći pravu istinu i smisao…!
– za dobar izgled iznutra, onog što je Njemu najbitnije, ogledajmo se u Isusu…dobro proučimo njegov život od rođenja i smrti na križu…i sve ća biti puno jasnije…ISUS je pravo ogledalo nama ljudima, koje će nam uvijek reći ono najbitnije i najbolje za nas..!
Sve će biti puno bolje…koliko će ti vremena za to trebati ovisi o tebi, ali za krenuti je uvijek pravi tren, iako u ovom svijetu je sva manje pravih trenutaka za reći istinu i krenuti pravim putem ,a to je Bog dobri Otac.! Ne čekaj pravi tren, jer možda propustiš vidjeti pravu ljepotu svega već ovdje….samo nemoj suditi i pazi u koga se ogledaš.!

Print Friendly, PDF & Email